'Vrouw Holle'

Vrouw Holle is een jaartraject voor vrouwen vol sensualiteit,  innerlijke wijsheid en genieten. 

7 zaterdagen:  31/10/2020 – 8/05/2021                  

 

The universe is not outside of you.

Look inside yourself:

Everything that you want,

You already are. Rumi

Als bewegingstherapeute, ziekenhuisclown en  'Movement Medicine' teacher ontwikkelde ik dit veelzijdig traject, waarin verschillende vormen zoals beweging, relaxatie, clownerie, chakradance…,en andere ingezet worden, om af te dalen in onze innerlijke wijze vrouw.

In deze jaartraining gaan we diep in onszelf op reis om de wereld te verkennen zoals we hem vanbinnen ervaren. We zoeken, tasten en bewegen in de rivier die stroomt naar ons authentieke zelf. Dit doen we door middel van bewust bewegen, dansen, genieten schrijven, tekenen,.. waardoor we ons onderdompelen in de verkwikkende en inspirerende stroom van onze intuïtieve bron. De buitenwereld toont ons de spiegel van deze binnenkant, soms puur, scherp, liefdevol en/of confronterend, maar altijd een mogelijke weg naar binnen. Hoe we onszelf beleven in de buitenkant ligt te wachten om gezien te worden. Het doorbreken van vaste patronen en gewoonten helpt ons om meer beweging te ervaren en vrijer aanwezig te kunnen zijn.

Dit traject kreeg de naam ’Vrouw Holle’, zij is de innerlijke wijze vrouw die de roep van de ziel kan horen. Vrouw Holle laat ons afdalen in de ondergesneeuwde delen van onszelf. Deze geconditioneerde stukken roepen ons op terug te keren naar diegene die we weten diep van binnen te zijn. Als we ons gedragen als ‘Pekmarie’ ,in het sprookje 'vrouw Holle', zijn we onervaren en onbewust op ons pad. Als ‘Goudmarie’ gaan we daarentegen de zoektocht aan naar het goud dat voor ons ligt. Als we de moed hebben om in de leer te gaan bij Moeder Holle, wordt het leven meer moeiteloos en licht, het wordt gedragen door vertrouwen in de voorzienigheid. We raken bekend met die onzichtbare Andere Wereld, daar waar de ziel spreekt. Het leven wordt magisch. Het leven wordt weer een sprookje  

Laten we terug de bron aanboren, diep in de kern van ons zijn, daar waar je genot, je vreugde, het Eden van je vrouw-zijn, ten volle kan stromen. Daar waar je je thuis voelt, tijd hebt voor jezelf en onafhankelijk kan zijn.

Begin, wees wild, laat angst los en spring… zo maak je de rivier schoon!

 

Waar: ‘Wings and Waves’ oudevest 31, 9000 Gent.

Data: 31 okober, 28 november 2020,  9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 8 mei 2021

         telkens van 14u tot 17.30u

Beperkt aantal inschrijvingen!

Prijs: 280 €